5 tipov na netradičné využitie umývačky riadu

Čítaj viac v kategórii Rady do domácnosti

Domáce gazdinky, ktoré vo svojej kuchyni našli miesto aj na umývačku riadu, nám dajú určite za pravdu, ako im uľahčila starostlivosť o domácnosť. Po nedeľnom obede nemusia ďalšiu hodinu stráviť umývaním riadu, ale ho jednoducho šupnú do umývačky a ony môžu oddychovať. No možno ste, milé dámy, nevedeli, že môže mať oveľa väčšie využitie, ako len umývanie riadu. Prečítajte si, ktorých 5 vecí bude vďaka umývačke riadu ako nových a vy ste doteraz ani len netušili, že to môže fungovať. 


Image title

1. Filter z digestora 

Digestor je veľmi šikovným domácim pomocníkom, no nemôžeme zabúdať na to, že aj on si vyžaduje pravidelnú údržbu. Ten správny čas doslova vycítite. Ak sa vám zdá, že aj pri najvyššom výkone stále cítite v kuchyni nepríjemné pachy, nastal čas vyčistiť tukový filter. Filter je tá kovová mriežka, ktorú jednoducho vyberiete a raz za dva mesiace ho vložíte do umývačky riadu. Namiesto toho, aby ste sa hodinu trápili s jeho drhnutím, si umývačka riadu s ním poradí raz dva.

2. Hubky na riad

Nie je žiadnym tajomstvom, že hubky na riad sú pre baktérie a vírusy priam zlatou baňou. Zabudnite na to, že klasické vyžmýkanie bude stačiť. Predstavte si, že obsahujú asi desať miliónov fekálnych baktérií a v jednom výskume americkí vedci zistili, že až 10% skúmaných hubiek obsahovalo baktériu Salmonely. Ešte stále máte na drese položenú hubku spred mesiaca? Rýchlo ju prihoďte do umývačky riadu, ktorá svojou teplotou zničí až 99,9% baktérií. 

Image title

3. Potešte svojich chlpáčov čistými hračkami

Pobehuje vám po byte štvornohý miláčik? Určite sa poteší, ak dnes večeru dostane v žiarivo čistej miske alebo sa bude hrať so svojimi obľúbenými pískacími hračkami, ktoré budú ako nové. A vy si okrem iného zabezpečíte čistú domácnosť bez baktérií, ktoré váš domáci miláčik prinesie z vonku. 

4. Odkvapkávač na riad

Takmer rovnaký prípad ako s hubkami na riad. Aj odkvapkávač je stále vystavený vlhkosti, čím je lákadlom nielen pre baktérie, ale aj vodný kameň a plesne. Nemusíte ho hneď vyhodiť, ani stráviť pol dňa odmáčaním a drhnutím vodného kameňa, ktorý sa na ňom usadil. Prihoďte ho k špinavému riadu do umývačky a za necelú hodinku z nej vyberiete odkvapkávač krajší a čistejší, ako keby bol nový. 

Image title

5. Kúpeľňové držiaky 

Očakávate návštevu a chcete, aby vaša kúpeľňa žiarila čistotou? Odteraz si už na čistenie kúpeľňových doplnkov nemusíte vyčleniť pol dňa. Stačí, ked všetky misky na mydlá, držiaky na kefky a iné doplnky z plastu či antikóru vložíte do umývačky riadu a po hodine ich odtiaľ vyberiete krásne čisté a zbavené nielen vodného kameňa, ale aj zvyškov mydla či zubnej pasty. 

Udržiavať domácnosť stále čistú je ťažké. Najmä, ak okrem starostlivosti o ňu sa musíte venovať rodine a chodiť do práce. Uľahčite si život a otravné upratovanie nechajte na nás. 

Objednať pravidelné upratovanie

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho!

Sledujte nás na Facebooku